På Skogsbo Gård, en bit öster om Ängelholm, odlar Josef Appell och hans familj ekologisk spannmål, baljväxter och gräsfrö.
Läs merTherese och Emil Olsson driver Slätte Gård i nordöstra Västergötland, en av de största enskilt ägda kravgårdarna i Sverige.
Läs merPå denna Gotländska helt ekologiska och KRAV-certifierade gård på öns sydöstra del odlades på slutet av 1800-talet tobak. Den är sedan länge borta och idag odlar Rikard Hagman istället olika sorters spannmål, ärtor och massvis av pumpor.
Läs merLena och Ulf Johansson har bott flera år i Zambia och lärt ut hur det går till att sköta ett lantbruk. Numera driver de gården Stora Bjälösa i Vreta i Östergötland.
Läs merUtanför Hässleholm, på gården Storegård Ranseröd, odlar Bo Arne Johnsson gråärtor, för tredje säsongen i rad
Läs merFör Alfred Blomberg känns det som en självklarhet att utveckla ekologiskt jordbrukande och driva en KRAV-gård
Läs merBland grönsaker och bär på Vägume Kvarn i Lärbro utvecklas växtföljder med nya specialgrödor.
Läs merWidegrens Gård ligger utanför Roma på Gotland och drivs av Jakob och Olof Ansén
Läs merMer grödor för humankonsumtion på Öhns Gård i Gästrikland.
Läs merI jorden på Öjeby Gård i Linghem utanför Linköping spirar den fina Vreta Gulärt.
Läs merPå Övads Gård odlar Emil lupin och testar också intressanta odlingsmetoder.
Läs mer