Vit böna, fryst

 

Vita bönor är rika på protein, fiber och näring. Smaken är mild, vilket gör att de passar i tomatsåser och salsor tillsammans med heta kryddor.

 

Jordbruk KRAV-odlas i lättbrukad och varm sandjord i samodling med havre.
Breddgrad 56° 11’
Odlas av Gustaf Aldén, Havgård, Skåne.
Beskrivning Vackra vita bönor med mild, lite nötaktig smak.
Tillagning Tina upp i svalt lätt saltat vatten. Klara att servera direkt efter upptining.
Användning Passar utmärkt i grytor och tomat- såser – gärna tillsammans med heta kryddor.
Förvaring Förvaras djupfryst, -18 eller kallare, alternativt upp till 3 dagar i kylskåpets frysfack. Bör ej frysas om efter upptining.
Om Vita bönor passar i soppor, såser och salsor eller för att göra sallader extra goda och proteinrika. Högt innehåll av protein,  fibrer, järn och folsyra.

FrystaLars Rodvaldr