Handla direkt från Nordisk Råvara.
Är du företagskund och vill handla våra grödor? Kontakta oss på order@nordvara.se så hjälper vi dig!
Svart liten rund vackert glänsande lins med gyllengult inre. Smaken är elegant och rik med inslag av solrosfrön och pumpafrö. Mycket god i sallader, grytor och som del i färs eller biffar. Gör sig också fint med tång eller fet fisk.
Vackert marmorerad grönsvart lins med vegetal doft som drar åt vitpeppar och vått gräs. Komplex, rustik smak med eftersmak av peppar. Mycket användbar lins till sallader, såser och röror. Perfekt även i grytor, soppor eller mald i biffar.
Liten vacker rödorange tunnskalig lins med fast textur. Den har en smörig arom med inslag av solroskärna, nötter och lite gräsighet i en lång eftersmak. Mycket användbar lins till sallader, såser, röror och biffar. Perfekt även i grytor, soppor eller mald till mjöl för plättar och bröd. Koket ger också en fin användbar buljong.
Liten vackert blågrön ärta med ljus kärna. Ren doft och intensivt ärtig smak med fin nötighet och sötma. Lång eftersmak av rostad hasselnöt. Rättviksärten är så god att den förtjänar att användas som huvudingrediens. Färdigkokt är den perfekt att bryna, använda i mustiga soppor, grytor eller sallader.
Hasselnötsbrun, melerad ärta med ljus kärna. Den har en ren doft och nötig smak. Mycket breda användningsområden till alltifrån sallader, grytor och soppor till röror som hummus. Utmärkta att krossa när de är kokta och använda i stället för köttfärs.
Liten brunspräcklig ärta med ljust inkråm. Rik smak av ärter och nötter med inslag av jord och raps. Passar ypperligt kokt i grytor, i en exklusiv ärtsoppa eller i en sallad. Den är också god i ärtmjölsrätter som plättar och bröd. Groddning av ärten ger en mustig grodd med stor ärtsmak.
Små, runda, beigegula ärter med intensivt ärtig smak. Vreta gulärt är mycket god i sig själv med smör och salt. Användbar till grytor, soppor, krämer och eleganta anrättningar.

Små ljusa, runda frön. Nötig doft och mild, lite söt smak med en lätt beska i avslutningen. Passar utmärkt till biffar och bollar och som tillbehör istället för ris eller pasta. Lämpar sig bra som grötgryn eller i sallader och är möjlig som proteinkälla helt eller delvis i vegetariska och veganska rätter.

På quinoa med hela frön sitter skalet kvar och har inte borstats eller polerats bort som på annan quinoa. Det ger fina fasta runda gryn med matighet och mer fibrer. Vikinga har en rund spannmålssötma med en ton av nötter och solrosfrön. Passar utmärkt till biffar och bollar och som tillbehör istället för ris eller pasta. Lämpar sig bra som grötgryn eller i sallader och är möjlig som proteinkälla helt eller delvis i vegetariska och veganska rätter.
Vaniljgul böna med fast, krämig textur. Intensivt nötig doft och smörig smak. Mycket användbar böna som är lika god i grytor som i röror och krämer. Bondbönan binder bra i exempelvis grönsaksbiffar.
Vackra guldgula bönor med fast konsistens. Smörig, fyllig smak med en mild smak av beska i avslutningen. Dekorativa i olika tillbehör och grytor, som topping i sallader och varmrätter. Värdefull ur proteinsynvinkel med sina höga värden av fullvärdiga proteiner.
Vackra grågröna bönor med spräckligt melerat skal och fast konsistens. Det som särskiljer Regent från de flesta andra lupiner är att den har en mycket liten beska även oskalad. Den har en mild smörig ton, nötiga inslag samt en liten syra med en liten doft av spannmål och halm.
En melerad gråärt med ljus kärna. Fast textur och nötig rik ärtsmak med förnimmelser av rostade solros- och pumpafrö. God i sallader, grytor och som del i färs eller biffar. Ger naturligt en matig och tydlig huvudposition i de rätter den ingår i. Historiskt har den använts till gröt och mjöl som blev till välling, bröd och pannkakor.

En fast och gröngult pastellfärgad märgärt. Nötig smak med sötma och doft av örtiga och fruktiga toner av ananas och pinjenöt. Passar fint i sallader, grytor och som del i färs eller biffar. Med sin mjällhet passar de också utmärkt att mosa i olika röror och dips. Tillagade och serverade med bara lite smör eller vinägrett bidrar märgärtan med fräschör och sommarsmak som uppiggande inslag i höst- eller vinterrätter. Ärtans smakkaraktär gifter sig också extra väl med pepparot och wasabi.
Letar du efter återförsäljare? Kolla här.
Här hittar du info om försäljningsvillkor och integritet.
Fraktkostnad på 89 kr tillkommer på alla beställningar.
Val av utlämningsställe görs av transportbolaget och är tyvärr inget Nordisk Råvara kan påverka.
Gotlandslinsen är en liten pastellrosa lins med gröna toner. Nötig smak med perfekt balans mellan sötma och beska. Den kan användas i en mängd eleganta rätter. Utmärkt även att mixa eller krossa.
Gotlandslinsen tilldelades 2024 EU:s skyddade ursprungs-beteckning, SUB.
Detta har vi kämpat för länge och symboliserar vår envisa tro på hur svensk matkultur kan utvecklas. SUB betyder att den härstammar från en viss ort, region eller land och att kvalitet eller andra egenskaper kan tillskrivas det geografiska ursprunget. Det är samma märkning som till exempel Kalix löjrom och Champagne har.